Myter om lyckliga förhållanden

Det finns många myter om hur ett lyckligt förhållande ska vara. Dessa kan bli missvisande så vi tänkte sticka hål på några av dem här. Det är bättre att sträva efter att ha en sund relation än att hålla skenet uppe. Alla stöter vi på motgångar någon gång och det innebär inte att man inte har en lycklig relation. Man svävar inte alltid omkring på små rosa moln i en relation.

-lovely-couple

Myt -De är två helt perfekta människor som älskar precis allt hos varandra

Knappast, det är inget krav för en lycklig relation, ingen människa är perfekt, helt emotionellt balanserad och sund och även om du älskar din andra hälft så behöver du inte alls gilla hans ovanor och dåliga humör. I en lycklig relation så accepterar man att man ibland irriterar sig på varandras ovanor och vågar erkänna sina brister för varandra.

Myt- De gör allting tillsammans och grälar aldrig

Man behöver inte sitta ihop jämt för att man är ett par, det är klart att man ska tycka om att tillbringa tid med sin partner och kunna prioritera varandra men det är också lika viktigt att hålla fast vid sina egna intressen och kunna vara isär utan svartsjuka och hur kul vore det om man alltid tyckte likadant om allt? En normal och sund relation ger utrymme för olika åsikter och konflikter. De bör däremot vara sakliga och konstruktiva, man ska aldrig anklaga, nervärdera och skuldbelägga sin partner.