Att sälja sina vigselringar

Det kan finnas en rad olika anledningar till att någon vill sälja sina vigselringar. En skilsmässa är oftast den vanligaste anledningen till det. Vigselringarna har då inte längre det symboliska värde de en gång hade.

Men det kan även vara andra orsaker, som att den ekonomiska situation är ansträngd till exempel. Gamla smycken kan ge ett nödvändigt tillskott för att betala räkningar och mat. Är ringarna i silver bringar de dock inte samma värde som om de är av en ädlare metall som guld eller vitguld. En annan faktor som styr är hur många karat guldet är.

Var du kan sälja vigselringar

Idag kan du sälja smycken både online och i fysiska butiker. Den du säljer ringarna till brukar både köpa guldet och betala extra om det finns en ädelsten i ringen. Det som styr vad du kan få betalt är inte bara själva karaten, utan även dagens guldpris. Guld har dock ett relativt stadigt värde jämfört med exempelvis aktier.

Att tänka på är att alltid använda ett godkänt och seriöst företag. Det kanske kan kännas säkrare att gå till en guldsmedsbutik, men det finns många etablerade auktoriserade företag online. Vill du veta mer om hur det går till, läs mer online vad som gäller.