Bröllopsplaner?

shutterstock_218803567

Att ta steget in i giftermål är egentligen inget steg, det är ett hopp. Ett hopp in i det okända där man aldrig kan vara säker på hur framtiden kommer att bli.

Ta planeringen med en nypa salt

Var beredd på att planer kan ändras och saker kan gå fel. Om man försöker planera varenda minut kommer man att bli besviken när blommorna inte kan levereras i tid eller när man måste byta ut prästen.

Sluta inte vara ett par

Under stressiga situationer är det viktigt att man tar hand om varandra. Ge varandra andrum och försök att prata om andra saker än bara bröllopet. Rätt som det är finns det bara det att prata om och man börjar tappa bort sin vardag. Tänk på att ni gifter er på grund av att ni ska kunna få alla vardagar med varandra, såsom dagarna var innan.

Gå på dejt, ät middag ute och ta en kort weekend till en romantik plats. Träffa era vänner och fråga om deras liv, även här ska man tagga ned bröllopssnacket. Det är mycket intressantare för er att prata om än för vännerna att lyssna på.

Passande budget

Ta en titt på er ekonomi innan ni bestämmer er för en budget. Om ni vill ha ett stort bröllop men har inte så höga inkomster, behöver man kapa ned på saker och ting eller leta efter de billigaste alternativen. Vill man istället ha ett litet bröllop kan man köpa lite lyxigare kläder, bestämma fritt vilken meny man vill ha och dekorera lite mer.

Budgeten brukar nästan alltid spricka när man planerar en sådan här stor fest, men så länge man försöker hålla sig inom ramarna brukar det gå bra ändå!