Vikten av att ta hand om varandra

Man måste älska sig själv, för att kunna älska andra. Så lyder ett mycket känt citat, och visst är det väl så sant som det är sagt? Har du problem i din relation är det viktigt att inte bara fokusera på vad den andra personen gör utan också hur du mår. Finns det något i ditt liv du skulle vilja förändra? Vad vill du förbättra hos dig själv? Att jobba med dig själv är det viktigaste projektet du kommer ha under ditt liv, så investera gärna tid i att läsa om personlig utveckling för att snappa upp goda råd. Känner du dig obalanserad vore det kanske en god idé att prova på meditation eller yoga, studier visar att dessa typer av aktiviteter ökar den mentala välbefinnandet hos de allra flesta. Ditt och din partners välbefinnande kommer spegla er relation. Mår ni bra så kommer relationen må bra. Det kan givetvis finnas saker att jobba på, detta till trots.

Vi känner alla igen vardagsproblem och den irritation som det kan leda till. Det är då viktigt att ni som par förklarar hur ni känner, vänder på situationen, tar tag i saker när de händer och lyssnar aktivt på varandra. Ibland kan lite humor hjälpa för att avväpna den dåliga stämningen, vi känner nog alla igen de situationer som eskalerat till den grad att det blivit löjligt. Erkänn dina fel och skratta tillsammans! Ännu viktigare är det att ta hand om varandra när ni väntar barn. Hormonförändringar kan göra att humöret går upp och ned och då är det extra viktigt att ni kommunicerar och visar förståelse för varandra. Många gånger kan du som kvinna känna dig mer harmonisk när du åtgärdar fysiska problem som orsakas av graviditeten. För att öka ditt personliga välbefinnande finns det kosttillskott som kan komma till hjälp. Kanske beror din trötthet och irritation på att du har brist på t.ex. D-vitamin eller zink?

På Graviditetskollen hittar du kosttillskott för både honom och henne. Är du kvinna rekommenderas ”More woman” som innehåller både zink och nässelrot som ger kropp och sinne balans och energi. Det är också viktigt att ni inte blir alltför fokuserade på framtiden under en graviditet. Stressa inte över var barnen ska gå i skola eller hur ni ska göra med barnvakt – fokusera på egentid med varandra istället. Det kommer ni att få ont om när barnet väl kommer. Planera gärna in något roligt som ni gör tillsammans varje vecka. Det kan vara allt från ett restaurangbesök till en helg med kanotpaddling, sidan Amelia har ännu fler användbara tips.