Äktenskap och semester

Det är så härligt att få rymma från alla sina bekymmer och sitt ansvar för bara en vecka eller så. Att semestra med sin partner kan vara härligt, men också en undanflykt.

Rym inte från problemen

Se till att ni inte har en massa emotionella bagage när ni sticker iväg tillsammans. Det kommer att finnas kvar när ni kommer tillbaka. Även om det känns som om allting ordnar sig när ni är på sandstranden med en drink i handen, finns ändå problemen kvar och kommer att visa sig när vardagen återkommer.

Har ni problem i äktenskapet så är det sällan som en semester löser allt. Man måste föra en dialog och gå till botten med allt.

Tänk på ekonomin

I ett tidigare inlägg talade vi om hur man kan lägga upp sin ekonomi så den inte drabbar förhållandet, så det tänker vi upprepa. Men en sak som inte nämndes där är att inte impulshandla. Köp inte en resa för att den är billig och ni vet att ni har råd med priset. Tänk efter och kom ihåg att det tillkommer kostnader kring resan. Man behöver äta och dricka varje dag, sedan vill man kanske på sightseeing eller behöver betala för resor fram och tillbaka till flygplats och hotell.

Försök att trycka ned kostnaderna så mycket som möjligt. Har man inte en tillräckligt stor resväska behöver man inte åka ut och köpa en för en tusenlapp. Delbar.se är sajt där man kan hyra saker av andra privatpersoner för en smärre summa. Sådana lösningar avlastar ekonomin och därmed ert förhållande. Man kan också hyra bilar eller husvagnar för att göra en semester på hemmaplan.

Ni sitter inte ihop

Man behöver inte göra allting tillsammans. Ett förhållande mår bra av små pauser där man får vara själv och göra precis som man vill, utan att behöva bråka och kompromissa. Vill ena partner ut och snorkla medan den andra vill shoppa så dela upp er. Gör det ni vill så kan ni träffas på middag sedan. Ni vill ju båda komma hem utvilade med goda minnen och få göra det man gillar. Ens förhållande kommer inte att må sämre för att man ger varandra frihet. Tvärtom.