Tyck om varandra!

Låter som en självklarhet, eller hur? Ni är ju gifta, klart ni tycker om varandra. Ni älskar varandra. Men även om ni är gifta på papper behöver man påminna varandra om att känslorna finns kvar.

Handlingar talar mer än ord, brukar man säga. I detta fall båda lika viktiga. Ni har varit gifta i tio år, ni känner varandra utan och innan och vet att ni hittat rätt. Men små skiftningar i vardagar kan skapa oro. Har man levt och varit på ett sätt i flera år kan minsta sak få en att tveka. Det är så lätt att visa att man tycker om varandra. Ta tiden att visa detta, även om man känner sig surmulen och trött efter jobbet och lek med barnen.

Det kan vara något så litet som att krama partnerns hand när ni tittar på teve. Eller stryka denne över ryggen när man passerar varandra i hemmet. Beröring är en kraftig sak och säger mycket. En puss extra fastän partner inte har borstat tänderna än kan betyda mycket även om man själv drar sig för det.

Var snäll mot varandra. Det visar dina känslor utan att du behöver säga det rakt ut varje dag. Fråga hur dagen har varit? Strunta någon gång i reglerna om vems tur det är att ta ut soporna eller att städa. Gör det åt din partner som en liten överraskning. Bara det lilla kan göra mycket i längden. Om det brukar bli ständiga diskussioner när ni ska välja restaurang eller film, överraska partner genom att låta denne välja. För innerst inne, hur viktigt är det för dig att ni äter indisk just idag när din partner gillar japanskt?

Gester som dessa får man också igen. Det handlar inte om uppoffringar. Det handlar om att tycka om varandra. Det är inte bara du som ska veta att du älskar din partner, han eller hon behöver bli påmind om det då och då.