Semestra ifrån varandra?

När äktenskapet börja få några år på nacken har man hamnat i en rutin. Vardagarna är planerade från morgon till kväll. Vilka tider man gör vad sitter rotat i skelettet och helgerna följer ett upprepande mönster. Ändå är din partner den absoluta konstanten i vardagen, personen som alltid är där. Det är fantastiskt. Men det kan bli för mycket.

Spenderar man mycket tid med en vän kommer man att börja irritera sig på olika saker de gör. Samma sak med familjen. Plötsligt känns mammas råd som kritik och pappas råd som tjat. Det kan bli så med ens partner också. Saker man älskade i början blir frustrerande efter några år.

En sak som låter kontroversiell men som sägs fungera är att åka på semester utan sin partner. Ett äktenskap är till stor del kompromiss. Ibland kan det vara bra att få göra exakt det man vill. Åk till den plats du drömt om eller gör det du alltid velat göra men inte haft tid med. När ni återser varandra har ni varit utan varandra ovanligt länge och känslorna får nytt liv. Vardagen blir åter en trygghet och din partner din klippa.

Prova med en weekend ifrån varandra och se om det fungera. Om så är fallet kanske ni ska fundera på en längre tur från varandra. Åk kanske iväg med kompisarna istället för partner? Det fungerar inte för alla, men för personer som inte känner sig, eller inte längre vill känna sig, beroende av sin andra hälft kan detta vara en bra början. Testa och se!