Resa tillsammans – destination Malta

1152425-valletta

Att resa tillsammans ska vara roligt och givande för ert förhållande. Det finns en del resmål som passar nästan alla. Ett av dessa är Malta, på grund av deras stora utbud.

Här kan man njuta av det fantastiska vädret. Om du inte är en hängiven soldyrkare skulle vi tipsa er att åka till denna fantastiska ö på hösten eller tidiga våren. Under sommarmånaderna kan det bli ruskigt varm, och vill man göra andra saker än att bara ligga i poolen, ska man undvika att åka dit då.

För den som gillar äventyr finns det dykning runt öarna. Det klara vattnet låter dig se det rika marinlivet strax under ytan. Det finns möjlighet för nybörjare och med avancerande dykningar i grottor och ”open water”. Under sommaren kan du njuta av 23 grader i vattnet och deras sommar räknas från maj till oktober. Du kan också lära dig att surfa eller åka på båtturer för att få se de många mindre öarna spridda kring huvudstaden.

1791772-valletta-harbor

Språk är inget problem. Malta är en stor turistö så majoriteten kan göra sig förstådda på engelska och franska. Många företag väljer att flytta till Malta tack vare lite lägre skatter, deras spellicens som möjliggör för svenska företag som Betsafe att erbjuda svenskarna casiospel, och det härliga vädret. Tack vare denna inströmning av företag har Malta blivit multikulturellt och en plats där engelska nästan är ett måste.

Malta har underbar natur som skiljer sig starkt från Sveriges urskogar. Du kan få se stupande klippor, få utsikt över Valletta, leta efter historiska platser på de obebodda öarna eller dyka ner i grottor. En vandring på Malta kan visa dig vad Medelhavsnaturen har att erbjuda. Om du inte vill promenera kan man också hyra mountainbikes för en smärre summa och cykla från kust till kust!

Om ni har med er barnen finns det aktiviteter för dem också. Malta har flera barnvänliga hotell där det alltid sker någonting skoj. Ni kan också besöka glasblåsarna för att visa barnen hur detta går till. Malta var inspelningsplats för musikalfilmen Karl-Alfred från tidiga 80-talet. Sist men inte minst kan ni locka med vattenlandet!