Osams kring graviditet

shutterstock_150134060

Ett äktenskap eller förhållande blir satt på prov när det kommer till graviditet och viljan att ha barn. Det kan uppstå en rad diskussioner och situationer som känns omöjligt att hantera.

Osams om ni ska ha barn

Ett stort problem är att bestämma tillsammans när det är dags att bilda familj. En kanske vill fokusera på karriärer medan den andra är redo. Det kan också vara så att en egentligen inte ens vill ha barn, medan den andre vill. I ett sådant fall är det rent omoraliskt och alldeles för själviskt att kräva ett barn från någon som inte vill bli förälder. Och det är lika själviskt att kräva att någon som vill bli mamma eller pappa ger upp den möjligheten. Kan ni inte komma till ett gemensamt beslut om detta, är det fråga om förhållanden är värt att fortsätta jobba på.

Osams när ni försöker bli gravid

Att försöka bli gravid kräver mycket av en relation. Efter några månaders försökande är det lätt att börja anklaga varandra för fel och brister. Båda blir otåliga och stressade av hela situationen. Samlag blir schemalagda och den eviga besvikelsen kan skapa stora bråk. Om ni känner att ni hamnat i det här facket borde ni besöka en parterapeut eller åtminstone prata med barnmorskan om lösningar. Det kanske är dags att kolla upp om någon av er, eller båda, faktiskt har problem med era fortplantningsorgan.

Osams under graviditeten

När ni väl ska bli förälder borde man dansa på rosor och bara vara lyckliga. Verkligen ser sällan så ut. Det kan visa sig att hormonerna gör det omöjligt för kvinnan att kontrollera sitt humör, något mannen måste lära sig att leva med under denna tid. Men det kan leda till mycket skratt, gråt och skrik. Mannen kan också ha svårt att sätta sig in i kvinnans situation och förstår inte varför hon inte orkar det hon brukar.

Det gemensamma för alla dessa situationer är att man måste lära sig att kommunicera med varandra. Det handlar inte alltid om att kompromissa och förstå sin partner. Ibland får man bara vara ett lyssnade öra