Förståelse

Äktenskap kan vara jobbiga och kräva arbete för att fungera. Det är inte alltid en dans på rosor. Plikter utanför hemmet kan dra isär ett par och det första barnet rör om hela tillvaron.

En sak man måste lära sig tidigt är att ha förståelse för sin partner. När denne går igenom någonting jobbigt är det inte alltid ett krav att du ska förstå hur det känns, bara ha förståelse för att din partner kanske inte orkar vissa saker eller är för upptagen för att fokusera det mesta av deras energi på dig. Det är för det mesta temporära grejor. Är man öppen med vad man behöver brukar ett bra äktenskap fortsätta vara bra.

Prata med varandra när någonting förändras. Om du vill ha mer tid själv, dra dig inte bara undan. Förklara för din partner att du vill ha mer tid själv och varför. Då är det lättare för din partner att ge dig tiden utan att bli orolig eller känna sig stött. Är det svårt att vara glad och trevlig under en period, sätt er ned och försök att diskutera varför det är så. Kan det vara lite sömn efter första barnet? Händer det mycket på jobbet eller behöver spendera mindre tid med varandra? Försök komma fram till en lösning och prova er fram. Kan man bara göra sig hörd och få förståelse är chansen god att äktenskapet kommer att hålla under många år.