Få mer tid för varandra

Ett par har ofta gemensamma intressen. Det händer att man påbörjat en relation för att man exempelvis gick en kurs tillsammans eller gick på samma gym. Ibland händer det att man glömmer bort detta när man bor tillsammans och livet blir en vana. Det är viktigt att fortsätta göra saker tillsammans, att hitta tid och lust att ta sig utanför hemmet och göra det man tycker om.

Gemensamma intressen

Gillar ni att dansa tango, måla akvarell, spela tennis eller kanske gå på restaurang på lördagskvällarna? Då ska ni göra det! Har ni inga gemensamma intressen utanför hemmet? Skaffa en hobby! Prata igenom vad ni gillar att göra och försök hitta en hobby ni båda skulle vilja prova på. Det är viktigt att hålla kärleken levande och de flesta par behöver komma ut och göra saker tillsammans för att hitta gnistan.

Barn

Har man barn och jobbar hela dagarna så kanske man har en tendens att vilja tillbringa all ledig tid med dem, men sanningen är att det är en bra idé att anlita en barnvakt då och då för det är verkligen viktigt att vi vuxna får tid för oss själva – det är de flesta relationsexperter överens om. Barnen mår bra av att se föräldrar som är lyckliga tillsammans och att få tid att göra saker utanför hemmet bidrar till en bra stämning. Ett tips är att planera in dejter och kanske till och med ta en långweekend tillsammans då ni lämnar barnet hos en mor- eller farförälder.

Städning

Städning är någonting som tar upp mycket av vår fritid. Varför inte anlita städhjälp? Hemstädning kan vara ett bra alternativ för att få mer tid över för varandra. Många som städar har en checklista för att säkerställa att allt blir utfört enligt dina önskemål. Ta den tiden ni får över varje vecka till att göra något tillsammans.

Planera

Sätt er gärna och planera vad ni vill göra på er fritid och när så att både tider och aktiviteter passar er båda. Var uppriktiga och tänk igenom era intressen. Var inte rädda att börja någonting nytt. Livet är spännande!

Tillsammans med vänner

Det är lättare att hålla sig till planerarna och faktiskt gå utanför hemmet när det är fler än bara ni som par som har bestämt att hitta på någonting. Bjud med vännerna på en bowlingrunda, biokväll eller middag ute på stan. Går ni ut med vännerna är chansen större att ni inte avbokar för att ni är trötta eller liknande. När ni umgås med varandra tillsammans med vännerna får ni inte bara utbyte av varandra utan också av vännernas tankar och känslor. Ibland kan lösningen att få mer tid för varandra, vara att inte bara varar ensamma med varandra.