Aktiviteter del 2 – Norrland

Ibland vill man komma ut och vara ett par utanför hemmet. Det kan vara svårt att hålla gnistan vid liv om man börjar leva ett allt för inrutat liv och spenderar mesta tiden på jobbet och i soffan hemma. Det är dags att komma ut och göra lite roliga saker. Vi vill ger er de bästa tipsen, stora som små, när man är i Norrland.

par

Frisör

Kan faktiskt vara betydligt mer upplyftande än det låter. Att få bli omhändertagen av en professionell och tillmötesgående frisör är riktigt skönt. Bor man eller har vägarna förbi Skellefteå kan ni få en bra behandling och fortfarande ha pengar kvar till resten av dejten. Det är kul att bli uppiffad och man uppskattar sig själv och sin partner mer när man ser att man gjort en ansträngning till att lyfta sitt självförtroende. Sväng in på en bra frisörsalong och ge håret samma behandling som kroppen.

Impulsaktivitet

I lite större städer, som Umeå, kan man alltid hitta någonting som är på gång en vanlig helgdag. Små caféer håller i jazzkvällar eller så stor Norrlandsoperan öppen för ett riktigt kulturbesök. Gör något impulsivt och gå ditt benen bär er. Ta en härlig promenad i en stadskärna och leta på anslagstavlor efter något lockande. Annars är det bara att surfa på stadens hemsida via mobilen eller på ett internetcafé. Vart ni än här är chanserna goda att något är på gång.

Vara aktiv

Även om man känner sig som en soffpotatis, kan det vara uppfriskande för humör och känslor att göra någonting aktivt. Speciellt kan det stärka ett förhållande när man är ute och provar nya saker tillsammans. Lappland och Kiruna är ett paradis när det kommer till aktiva äventyr. Man kan åka hundspann under norrskenet (hur romantiskt är inte det?) eller ta del av den rika, samiska kulturen. Senare kan man varva ner med en iskall drink på Ishotellet eller ta en liten fiskepaus och dra upp en öring.

Ibland behövs det inte mycket för att ett förhållande ska få en liten putt på rätt köl. Ut ur huset och hitta ert sätt att locka tillbaka gnistan!