Stärk förhållandet

Att två vuxna går isär blir allt vanligare och det är tyvärr ganska vanligt med skilsmässor idag. Vad det beror på är svårt att sia om men något som är viktigt är att tänka rationellt, alla förhållanden har svackor och är detta något som går att ta sig igenom, som på sikt kommer att stärka relationen eller finns det ingen låga kvar att tända?

romantik

Något som är viktigt att tänka på är att alla relationer drabbas av svackor, vare sig det är äktenskapet eller vän-förhållandet. Vardagen är inte alltid en dans på rosor och det kan ibland behövas svackor, för att ta sig vidare och komma ur svackan som starkare och mer sammansvetsade. Har ert förhållande kommit in i en svacka kan ni på et sätt andas ut, det är helt naturligt och något som drabbar alla.

Dock kan det vara tufft att leva i ett förhållande som inte fungerar optimalt, ett förhållande som gör att ni som vuxna kommer allt längre ifrån varandra. Därför tänkte vi ge lite tips på hur ni som par kan  bygga på förhållandet och ge tid för varandra.

Åk på minisemester

Ett bra råd om ni är ett par som arbetar mycket och kanske har mycket med barn och logistik efter arbetstid är att boka in en mini-weekend tillsammans. Genom att komma iväg tillsammans får ni tid att prata, skratta och umgås bara ni två och ni har en chans att ge tid för varandra, att njuta a varandras sällskap.

Vårt tips är att boka in en weekend till Höga Kustens pärla Örnsköldsvik. Denna stad har blommat mycket de senaste åren och här finns två självklara tips att ge er. Det första är att boka in er på spa på Paradiset, ett spa och äventyrsbad som ligger mitt i centrum, som passar perfekt efter en förmiddag på stadens shoppingstråk.

Det andra tipset är att boka in en middag på restaurangen Linnea&Peter, en restaurang som blivit känd den senaste tiden för ägaren Linneas deltagande i Kanal 5:s satsning Köksmästarna som hade premiär 13 mars.

För att bo så centralt som möjligt, är ett tips att boka rum på Strand City Hotell. Det är ett hotell som ligger ett stenkast från Örnsköldsviks vackra skärgård och ett stenkast från stadens shoppingstråk. Hotellet är litet och mysigt och här får ni en privat känsla än fast ni befinner er på ett hotell, perfekt för att få tid att prata och umgås ostört om ni vill.

Boka barnvakt och gå på en dejt

När var ni senaste ute på en dejt tillsammans? Detta är något som man ofta gör i början av ett förhållande men det är något som lätt brukar glömmas bort efter ett tag. Genom att avsätta tid för varandra ger ni varandra en chans att blomma upp igen. Ni kommer tillbaka till den pirrande känslan ni hade i början av förhållandet, vilket gör det lättare att hitta tillbaka till varandra. Avsätt tid och engagemang för att göra er i ordning, ta på er finkläderna och gör er vackra för varandra. Boka gärna bord på ett mer avskilt och mindre ställe som ger er utrymme för att prata och umgås utan att störas av omgivningen.