Aktiviteter del 1 – Stockholm

Vi tänkte göra ett tvådelat inlägg där vi tipsar er om vad ni kan göra för att komma ut ur hemmet och ha lite roligt. För oss i södern är Stockholm hjärtat och pulsen. Med dagens kollektivtrafik är det lätt att ta sig till huvudstaden och ett utmärkt sätt att resa och samtidigt vara skonsam mot miljön.

stockholm

Guidad turer

Även en person som har bott i Stockholm hela sitt liv kan ha missa dessa guldklimpar. Att gå på en guidad tur är intressant, lärorikt och det finns turer inom det mesta. Det vore nästan omöjligt att inte hitta någon slags tur som båda gillar. Kanske tar man en tur på vattnet eller en promenad genom slottet. SEdan finns det många museum och konsthallar att besöka: Vasamuseet, Naturhistoriska och Fotografiska är de största namnet men det finns fler.

Skansen

En plats som både vuxna och barn kan uppskatta. Ta varandra i hand och vandra sakta genom parken. Stanna till och ta en kaffe när benen blir trötta. Det är härligt att få vara nära naturen och samtidigt inte behöva lämna stan. Här brukar det också anordnas olika marknader beroende på årstid så det kan ni också hålla utkik efter

Mat

Staden är en kulinarisk dröm. Det finns allt! Googla runt lite om ni känner er förvirrade på stan. Skriv in era preferenser och ni kommer att hitta en restaurang som passar er. White Guide är en bra sida för att få veta betyg och atmosfär samt kostnad för de bästa restaurangerna. En god bit mat i en mysig lokal kan få det att pirra i magen. Ta er tiden att prata om saker ni båda två gillar, nu ska ni glömma allt var dränering, räkningar, jobbproblem och gammalt groll heter!